Strax före förfesten idag svängde jag ihop en liten linssoppa som jag blev ganska nöjd med. Den är löst baserat på receptet på baksidan av linspaketet men, tycker jag, lite förbättrad.
Linssoppa med spenat och vitt vin
- 1,5 dl gröna linser (väl sköljda!)
- 2 potatis
- 1 bananschalottenlök (eller en halv normalstor gul lök)
- 3 vitlöksklyftor
- 1-2dl vitt mastlagningsvin
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 50-100g tinad spenat (inte säker exakt hur mycket jag tog. Men "inte så mycket" är ganska lagom)
- Tabasco
- Spiskummin
- 2 lagerblad
- Olivolja
- Salt och peppar
Täck botten på en liten kastrull med olivolja. Pressa i vitlöken och lägg i löken. Låt steka en kort stund utan att bränna vid. Lägg i en matsked spiskummin och låt steka en liten stund till.
Häll i linserna, potatisen, spenaten, buljongtärningen, lagerbladen och vinet. Fyll på med kallt vatten.
Låt koka i ungefär 20 minuter och smaka av med Tabasco, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar